„Всичките Пари на Света“ на Ридли Скот вече в кината

Петролният магнат Ж. Пол Гети е най-богатият човек в света.
Внукът му е отвлечен в Италия, но той отказва да плати искания откуп.

 

Дългоочакваният нов филм на Ридли Скот – „Всичките Пари на Света“, вече е в кината до вас. Филмът, който се разпространява благодарение на Лента, част от Нова Броудкастинг Груп, премина през множество трудности, но вече е кандидат за награди!

Историята е базирана на истинските събития връхлетели фамилията Гети през 70те години на миналия век. Жан Пол Гети е безкрупулен предприемач, първият човек успял да се договори със саудитците и да започне износа на петрол от земите им по тръби. Изобретател на супертанкера, за нуждите на експанзията на петролните му компании в Близкия Изток, той се превръща в първия световен милиардер и най-богатият човек за времето си.

През юли 1973та в Рим се случва нещо нечувано – Калабрийската мафия “Ндрангета” отвлича 16-годишният внук на Гети и иска 17 милиона долара за връщането на свободата му. Отношенията във фамилията Гети между дядото и семейството на внука са прекъснати от години и въпреки, че таи мили чувства към младия Джон Пол III, Жан Пол Гети отказва да плати.

Michelle Williams and Mark Wahlberg star in TriStar Pictures'' ALL THE MONEY IN THE WORLD.

Минават месеци, в които известният със скъперничеството си милиардер дори отказва среща със семейството. Съмненията му са, че отвличането е инсценирано. Докато в пощата не се получава плик с отрязаното ухо на момчето. Това обръща представата за проблема у всички и кара дядото все пак да плати… известна част от исканата сума.

Филмът е с продължителност 135 минути, които дават възможност на Ридли Скот да извлече най-доброто от звездите Марк Уолбърг, Мишел Уилямс и Кристофър Плъмър. Автентичната обстановка дава възможност за поглед зад завесата на живота на най-богатите, а в допълнението с брилятната игра на главните герои, историята ще остави следа за дълго в съзнанията на зрителите.

In Rome, Italy, at a post office distribution center while filming on the set of ALL THE MONEY IN THE WORLD.

2.2.2018
 

Добави коментар